ZRNA NARA – 100% svež nar

BAR NAR u ponudi ima nar tokom cele godine
i to nas čini jedinstvenom kompanijom u regionu

BAR NAR CLASSIC

Osnovni je proizvod u BAR NAR ponudi i naš je zaštitni znak. Dobija se od slatke sorte nara punog i prefinjenog ukusa, pod nazivom Barski slatki iz primorske regije Crne Gore. Barski slatki je najpoznatija i najtraženija sorta nara na području Balkana. Popularni barski šipak ima meku koru, koja pod vrelim primorskim suncem dobija jarku ružičastu boju. Ispunjenost ploda zrnjem je odlična, a zrna su velika i tamnocrvene boje. Ovu vrstu nara odlikuje sladak i osvežavajući ukus i ugodna aroma, kojom se može pohvaliti retko koja slatka komercijalna sorta.

BAR NAR TART&SWEET

Karakterističan slatko-kiseli ukus čini ovaj proizvod jedinstvenim ugođajem za ljubitelje nara. Za osobenu kombinaciju ukusa i zagasitu burgundi boju zaslužne su pre svega sorte Wonderful i Hicaz. BAR NAR je za svoje potrošače odabrao najbolje slatko-kisele sorte nara, kod kojih se slatka osnova prepliće sa citrusnom notom, stvarajući dodatni osećaj svežine i bogatstva voćne arome. Hicaz, jedna od najopopularnijih sorti nara na Severnoj zemljinoj hemisferi, stiže iz voćnjaka egejskog i mediteranskog priobalja Turske. Odabrali smo je među više desetina vrhunskih sorti nara sa tog područja, gde se nar gaji hiljadama godina unazad. Wonderful, najpoznatiju globalnu sortu nara koja je zastupljena na plantažama širom planete, BAR NAR uvozi sa područja Južne Afrike i Južne Amerike, i to u periodu kada je sezona nara na Severnoj zemljinoj polulopti završena.

BAR NAR ASIA

Pravi se od izrazito sočnih i slatkih sorti nara koje u pojedinim zemljama daleke Azije, prapostojbine ovog blagotvornog voća, dozrevaju tokom cele godine i donose nam miris mora u mesecima kada je sezona nara na Severnoj zemljinoj polulopti završena. U zemljama azijskog područja nar se smatra čudotvornim voćem, koje od davnina predstavlja simbol plodnosti, izobilja, dobrog zdravlja i večnog života. U potrazi za najsočnijim sortama azijskog nara, BAR NAR je istraživao najbolje voćarske regije Irana, Azerbejdžana, Avganistana, Jermenije i Indije. Specifičan BAR NAR ASIA ukus potiče od najpoznatije indijske sorte Bhagwa, koja zri tokom cele godine. Odlikuje je sjajna svetlo crvena kora, unutar koje se nalazi slasno grimizno voćno jezgro.

ZDRAVSTVENA ISPRAVNOST

  • BAR NAR proizvodi ispunjavaju uslove propisane Zakonom o bezbednosti hrane (Sl. Glasnik RS 17/2019)
  • Laboratorijskim ispitivanjima potvrđena je mikrobiološka i ispravnost u odnosu na prisustvo teških metala i pesticida
  • Posuda za pakovanje sertifikovana je prema EN ISO 9001 : 2000 i ELOT 1416-HACCP